Trainen op hartslag
Workout

Trainen op hartslag: waarom en hoe?

Ben je aan het sporten maar doe je gewoon maar wat? Wil je het liever wat professioneler aanpakken? Dan is trainen op hartslag al een eerste stap in de goede richting. Benieuwd naar wat dit inhoudt en wat de voordelen zijn? Ontdek de antwoorden op al jouw vragen hier!

Wat is een normale hartslag?

Een normale hartslag hangt natuurlijk af van jouw leeftijd, gewicht en persoonlijk doel. Op hartslag trainen, dat laat je toe om specifieker te kunnen trainen naargelang je doel. Zo zijn er verschillende hartslagzones die een bepaald effect met zich meebrengen. Als je traint met een trage hartslag, dan verbrand je op dat moment de aanwezige vetten in jouw lichaam. Hoe hoger je hartslag, hoe meer je in de richting gaat van conditieverbetering. Om te kunnen trainen op hartslag moet je natuurlijk wel een goede hartslagmeter hebben.

Om jouw hartslagzones te kunnen bepalen, moet je eerst jouw maximale hartslag berekenen. De makkelijkste manier om die te berekenen, is door het verschil te nemen tussen 220 en jouw leeftijd. Voor een persoon van 20 jaar ligt de maximale hartslag dus op 200. Nu kun je makkelijk de hartslagzones berekenen. De fout die veel sporters maken, is dat ze in een te hoge hartslagzone trainen. Zo wordt de stap van een basisconditie aanmaken, overgeslagen, wat er dan weer voor zorgt dat het trainingseffect drastisch daalt. Als je al jouw tijd en energie niet verloren wilt zien gaan, train dan meteen in de juiste hartslagzone!

Op hartslag trainen

Wat de beste hartslagmeter is, hangt af van persoon tot persoon. Als je een recreatieve sporter bent die bijvoorbeeld een keer om de twee weken sport, dan ben je beter af met een basismodel. Ga je meerdere keren per week naar de fitness? Dan is een professioneler model waarschijnlijk meer wat je zoekt. Beide modellen zullen jouw hartslag perfect registreren, maar bij het professionelere model heb je onder andere meer opties op jouw horloge en een betere batterij. Nog op zoek naar andere tips om snel vooruitgang te boeken? Dan lees je hier welke voordelen een trainingsschema op maat zoal met zich meebrengt.

Goesting gekregen? Laat je begeleiden in De Schreef!

Overtuigd om te trainen op hartslag? Bij De Schreef staan onze begeleiders steeds paraat om je bij te staan met raad en daad. Word nu lid van de grootste sportfamilie in Aalst en geniet wekelijks van verschillende groepslessen waar je op hartslag kunt trainen!

Vorige Bericht Volgende Bericht

You Might Also Like