zweetgeur uit sportkleding
Tips

Hoe zweetgeur uit kleding halen?

Tijdens het sporten zweet je. Dat hoort er nu eenmaal bij. Of je nu net begint met sporten of al een tijdje sportverslaafd bent, je sportkleding zal na je work-out niet meer even fris ruiken. Hoe kan je zweetgeur uit kleding krijgen?

Sportkleding wassen, of eerst laten drogen

Zit je work-out erop? Gooi je bezwete kleding dan meteen in de wasmachine. Kan je de wasmachine niet meteen laten draaien? Indien niet, dan laat je je kleding best zo snel mogelijk drogen. Als je je kleding op een bolletje in de wasmand gooit, geef je de bacteriën immers nog meer de kans om zich te ontwikkelen.

Op welke temperatuur wassen?

Je sportkleding wassen, dat doe je best niet op een te hoge temperatuur. Check voor de zekerheid ook even het etiket in je kleding. Meestal zal 40° of zelfs 30° volstaan om de luchtjes te verwijderen. Kies niet voor een hetere temperatuur, want dan bestaat het risico dat je de geur in je kleren ‘kookt’.

Ook drogen doe je beter buiten, of in de machine op lagere temperatuur. Zo voorkom je beschadiging van je sportuitrusting.

Over het wassen gesproken: gebruik zeker niet te veel wasmiddel. Als je toch te veel wasmiddel toevoegt, zal een deel van de zeep niet oplossen. Dat blijft dan hangen in je kleding … en dat vinden de bacteriën leuk. De juiste dosis wasmiddel is dus de oplossing!

sportkleding wassen

Snel de zweetgeur uit kleding verwijderen

Heb je vrij dringend een verse outfit nodig voor je volgende sportieve sessie? Doe dan de diepvriestruc: steek je gebruikte kleding droog in een plastic zak en leg die in de diepvriezer. Het vervangt je wasbeurt misschien niet, maar de koude temperatuur verwijdert wel de zweetgeur uit kleding door de bacteriën die de onaangename geur veroorzaken als het ware te bevriezen.

Overmatig zweten: natriumbicarbonaat of azijn to the rescue!

Blijft je zweetgeur toch te sterk hangen in je kleding, ook al respecteer je ‘de regeltjes’? Dan kan het helpen om een extra hulpmiddeltje in te schakelen. Voor de wasbeurt kan je eens proberen je sportkleding te laten weken in azijn. Helpt dat niet? Gooi dan wat natriumbicarbonaat in je was. Dat slorpt de geurtjes op en zo haal je dus de zweetgeur uit kleding!

Zin om eens goed te zweten? Kom fitnessen in ons sportcentrum of volg een van onze groepslessen!

Vorige Bericht Volgende Bericht

You Might Also Like