sport kiezen
Tips

Welke sport past bij mij? Ontdek het hier!

Ook overtuigd dat sporters meer beleven? Zin om te beginnen sporten maar zie je door het bos de bomen niet meer? Dan zal deze blogpost je alvast op de goede weg zetten. Welke sport past bij mij? Daarop geven we hier een antwoord!

Welke sport past bij mij?

Het is belangrijk om eerst en vooral te beslissen of je in team wilt sporten of liever alleen. Ben je een teamspeler, iemand die veel waarde hecht aan een intense groepssfeer? Dan zijn sporten zoals battle, zumba, voetbal, basketbal, handbal, … op jouw lijf geschreven. Of ben je eerder een lone wolf, iemand die liever alleen op zoek gaat naar vooruitgang? Dan zijn fitness, yoga, boksen of tennis wel iets voor jou!

tips welke sport past bij mij

Ben je een stijve plank of zo lenig als een kat?

Als je lenigheid gaat tot het aandoen van je kousen, dan is het af te raden om aan gymnastiek of met circus te beginnen. Blijf dus ver weg van de brug met ongelijke leggers. Spinning, zwemmen of joggen zijn sporten waar je niet lenig voor moet zijn om ze te kunnen beoefenen. Ontdek hier hoe je jezelf niet voorbij loopt! Als je toch lenig genoeg zou zijn, is het misschien interessant om aan gymnastiek of andere acrobatische sporten te doen. Misschien kun je binnen de kortste keren een driedubbele flikflak maken!

Weet je het nog altijd niet?

Dat is perfect mogelijk! Wat je kunt doen, is bijvoorbeeld aansluiten bij een vriend of vriendin. Op die manier kun je van verschillende sporten eens proeven en is de drempel om effectief te beginnen sporten, veel lager. Sluit langs de andere kant niets uit en sta open voor sporten waar je nog niet aan gedacht hebt.

 

Welke sport past bij mij? Op deze vraag zou je nu al een beter antwoord moeten kunnen geven. Er zijn zoals gezegd een paar manieren om bij jouw favoriete sport uit te komen. De beste manier is nog altijd door te proeven van de verschillende sporten, al dan niet met een vriend of vriendin!

Vorige Bericht Volgende Bericht

You Might Also Like