Tips

Wat is yoga?

Bij yoga denken we spontaan aan mediteren op een matje, zweverige geluiden en dromerige mensen. Vaak wordt er ook gezegd: ‘yoga is geen sport’. Maar niets is minder waar. Wat is yoga precies en wat zijn de voordelen van deze sport? We zetten de belangrijkste feiten op een rijtje en geven je enkele redenen waarom je morgen naar onze eerste yoga les moet komen!

Minder stress

We hebben allemaal een druk en gejaagd leven. Yoga heeft een ontspannende werking op het lichaam waardoor het stresshormoon verlaagt. Yoga heeft over het algemeen een positieve invloed op je lichaam. Naast stressvermindering, heeft yoga ook een positieve invloed op de spijsvertering, zorgt voor een verlaging van je bloeddruk en een betere immuniteit.

Betere ademhaling

Ademhaling is cruciaal tijdens het beoefenen van yoga. Je leert dieper ademhalen tijdens de oefeningen waardoor je lichaam beter ontspant. Door het feit dat je longcapaciteit aanzienlijk verbetert, verlaag je ook door die ademhalingsoefening je stresshormoon.

Lenigheid

Sporten wordt vaak geassocieerd met hardlopen, fietsen, zwemmen, kortom sporten die uiterlijk een grote inspanning vergen. Yoga lijkt eenvoudig maar is het zeker niet. Je leert je lichaam ontspannen en de juiste spieren gebruiken. Je zal zien dat je na verschillende lessen plots wel weer met je vingertoppen aan je tenen kan. Als dat geen uitdaging is!

Yoga-studios rijzen als paddenstoelen uit de grond en heel wat mannen en vrouwen zijn snel overtuigd van de effectiviteit van yoga. Bij De Schreef krijg je les van Sarat, een yoga-instructeur met Indiaase roots met meer dan 20 jaar ervaring. Het is een vorm van bewegen waar je niet goed of slecht in kan zijn en waar iedereen beter van wordt. Wil jij weten wat yoga is? Probeer het uit en je zal snel merken welke positieve invloed deze sport heeft op je lichaam!

Vorige Bericht Volgende Bericht

You Might Also Like