smart with food app getest
Tips

Voeding op maat met Smart With Food

Goed nieuws voor wie glutenvrij, lactosevrij, alcoholvrij of met andere voedingsvereisten en -voorkeuren door het leven gaat! Colruyt Group bracht een nieuwe app uit, Smart With Food, waarmee je de barcode van producten kan scannen en zo meteen te weten komt of het product voor jou geschikt is. En niet alleen voor jou, maar ook voor andere personen voor wie je kookt. Kind(eren) met intoleranties in huis? Dan maakt deze app je leven gegarandeerd gemakkelijker. We weten ook allemaal  hoe belangrijk het is om op je voeding te letten als je met sporten goede resultaten wil bereiken, en dat geldt uiteraard voor alle sporten. We waren dan ook zo enthousiast dat we het meteen begonnen uit te testen. Jij ook?

Hoe werkt het?

Download de app, aanvaard de gebruiksvoorwaarden en maak je profiel aan via ‘registreren’. Je moet nu even je persoonsgegevens invoeren en een wachtwoord kiezen.

Nu kan je je profiel beginnen instellen!

  1. Heb je een gluten- of lactoseintolerantie? Indien ja, kan je kiezen tussen ‘mag niet bevatten’ en ‘mag sporen bevatten’.
  2. Ook je lifestyle kan je aanduiden: vegetarisch, vegan en/of alcoholvrij.
  3. Met het luikje ‘Stel voorkeuren in’ kan je je profiel volledig personaliseren. Deze ingrediënten kan je uitsluiten of net aanduiden als ‘bevat bij voorkeur’: e-nummers, bewaarmiddelen, toegevoegde suikers, toegevoegd zout, zoetstoffen, aspartaam, cafeïne, glutenvrije alternatieven, zaden, spelt, vette vis, peulvruchten, gevogelte.
  4. Nog andere ingrediënten die je liever niet of net wel in je voedingspatroon opneemt? Dan kan je dat instellen via het tabje ‘Zoek’. Je kan zo meer dan 200 ingrediëntenvoorkeuren of -vereisten opslaan.

Ziezo, jouw profiel is nu volledig ingesteld! Herhaal dit voor je kinderen, je partner … en dan kan het scannen beginnen!

Voortaan kan je de barcode van producten scannen terwijl je de boodschappen doet. Zo ontdek je in enkele tikken of het product geschikt is voor het geselecteerde profiel. Je komt ook meteen info over de voedingswaarde te weten. Leuk voor wie op zijn gewicht let: je ziet voor heel wat producten meteen ook hoeveel tijd er nodig is om de calorieën te verbranden!

Nog een leuk extraatje is de optie ‘Deel profielinfo’. Hiermee kan je via de app rechtstreeks je profiel doorsturen naar de persoon die voor jou wil koken. Zo heeft hij/zij meteen een overzicht van jouw intoleranties en voorkeuren en kan hij/zij de maaltijd er perfect op afstemmen.

Voordelen

  • Eenvoudig in gebruik: eens je je voedingsvereisten en -voorkeuren ingesteld hebt, hoef je je smartphone maar bij de hand te hebben en je kan eenvoudig op maat boodschappen doen.
  • Snel: scannen, profiel selecteren en je weet meteen of het product geschikt is voor die persoon.
  • Duidelijk: je hoeft de etiketten niet meer uit te pluizen, maar ziet meteen of het product geschikt is of niet.
  • Alternatieven: is het product niet geschikt? Dan krijg je meteen alternatieve producten voorgeschoteld.
  • Hulp bij gewichtsverlies: de app geeft aan hoelang je moet sporten om de calorieën van het product eraf te sporten.

Smart With Food: installeren of toch niet?

Ja! Met Smart With Food wordt het nog eenvoudiger om boodschappen te doen. Je smartphone verandert in een persoonlijke assistent die je duidelijk aangeeft of het product binnen je dieet en/of voorkeuren past. Noodzakelijk voor mensen met gluten- en/of lactose-intolerantie en specifieke voorkeuren en vereisten, handig voor iedereen die bewust wil eten.

Smart With Food is gratis beschikbaar voor iOS en Android en kan (momenteel) enkel gebruikt worden in de winkel van Colruyt, BioPlanet, OKay en de aangesloten Spar-winkels.

 

Vorige Bericht Volgende Bericht

You Might Also Like