Tips

Billen trainen? Deze sporten zijn er goed voor!

Skiën is dé sport bij uitstek om bilspieren te trainen. De simpele reden hiervoor is dat je alle spiergroepen, de grote én de kleine, hiervoor moet aanspreken. Anders zou het weleens kunnen dat je ergens in het ravijn belandt en dat wil je vast niet. Je staat bovendien steeds in een permanente squathouding. Je kan je je billen trainen, maar het zorgt ook voor een smallere taille, gewichtsverlies en verbeterde loopprestaties!

Dichter bij huis beenspieren trainen

Nu ja, niet iedereen kan natuurlijk de hele winter in de Alpen verblijven. Gelukkig zijn er nog genoeg andere interessante sporten voor mooie billen. We zetten er enkele op een rijtje.

1. Fitness

In de jaren tachtig huppelden heel wat vrouwen rond met een spandex waar de bips er fabuleus uitkwam. Dit is geen fabeltje: met fitness en eGym doe je de beste oefeningen voor strakke billen.

lopen billen trainen

2. Hardlopen en joggen

Ook met hardlopen of simpelweg joggen kom je al een hele eind. Heb je onze voormalige estafetteploeg aan het werk gezien? Dat was een en al strakheid in die broekjes!

3. Fietsen

Fietsen is een van de beste sporten om calorieën te verbranden en je onderlichaam strakker te maken. Houdt het (vaak slechte) weer in België jou echter tegen om vaak te gaan fietsen? Dan kan je steeds een spinningcursus volgen om bilspieren te trainen. Tijdens een les van 45 minuten verbrand je maar liefst 450 calorieën. Billen trainen wordt op deze manier echt een makkie!

4. Ballroom dancing

Een sport waar je misschien niet meteen aan denkt is ballroom dansen. Tijdens deze dans word je op sierlijke wijze van de ene kant naar de andere kant ‘gegooid’. Met al die snelle pasjes krijgen jouw billen een behoorlijke work-out.

billen trainen met ballroom dancing

5. Kickboksen

Billen trainen kan ook perfect met (kick)boksen. Deze sport is een goede work-out voor het hele lichaam. De front kicks, roundhouses en side trainen je dijen en billen, terwijl de moeilijkere combinaties je buikspieren verstevigen. In De Schreef kan je bij Battle of Fight Club deze oefeningen zeker aanspreken!

Strakke billen ontwikkelen: dat kan iedereen

Zoals je hebt gelezen, zijn er allerhande oefeningen voor mooie en strakke billen. Oefeningen voor zowel de beginner als voor de straffere sporter. Wil je je billen trainen? Te weten komen welke sport het beste bij jou past? Kom langs bij De Schreef en we geven je graag tips!

Vorige Bericht Volgende Bericht

You Might Also Like