zonder sporten afvallen
Tips

Afvallen zonder sporten: is het mogelijk?

Combineer je een gezond eetpatroon met voldoende bewegen, dan val je af en behoud je je ideale gewicht. Of dat is toch de populaire mantra. Maar kan je ook afvallen zonder sporten? Het korte antwoord is ja, maar toch raden we aan om ook tijd te maken om te sporten. Oké, dat had je van ons natuurlijk wel verwacht, zeker? Voldoende intensieve beweging maakt gewoon deel uit van een gezonde levensstijl. Maar als je het even te druk hebt of geblesseerd bent of een andere reden je tegenhoudt om naar het sportcentrum te gaan, kan je nog steeds werken aan een fitter of minstens lichter lijf. Hoe?

Beperk het aantal calorieën

Bij vermageren gaat het onder andere om de balans tussen het aantal calorieën dat je eet en het aantal calorieën dat je verbruikt. Afvallen zonder sporten en kilo’s verbranden doe je door minder calorieën te eten dan dat je er verbrandt. Of je dan meer focust op minder koolhydraten, meer proteïnen, minder vetten, meer vezels … hangt af van je wensen, je lichaam en andere doelstellingen.

We weten daarenboven wel allemaal ongeveer wat goed is voor ons lichaam. Wil je gezonde calorieën binnenkrijgen, dan komt er – logischerwijze – op aan om meer van de goede dingen te eten, en niet of (veel) minder van de slechte. En sport je wel? Dan kan je ook gewoon (iets) meer eten… of zal je sneller afvallen (maar let er wel op dat je nog steeds voldoende eet!). Maar let erop dat je niet overcompenseert. Om meer zekerheid te hebben over je calorie-inname, kan je met een app bijhouden wat en hoeveel je eet.

gewicht verliezen zonder sporten

Pas je levensstijl aan

… en vergeet daarbij je slaappatroon niet. Een goede gezondheid begint met goede nachtrust. Als je voldoende én kwalitatief slaapt, voel je je beter in je vel, word je minder snel ziek en kan je je beter focussen. Een goede nachtrust geeft je ook meer energie en je zal vanzelf minder snel terugvallen op die – meestal dikmakende – oppeppertjes die je voorheen nodig had om de dag door te komen.

Zorg daarnaast dat je doorheen de dag wel voldoende beweegt. Wandel naar de bakker of supermarkt, neem de trap en niet de lift, maak een wandeling tijdens je lunchpauze, doe een rustige stretchsessie terwijl je netflixt, doe wat touwtjespringen op je favoriete muziek om de dag in te springen… Het zit ‘m echt in in dat soort kleine dingetjes.

Wil je afvallen zonder sporten, maar nog steeds op een gezonde manier, dan zal het wellicht trager gaan. Ook dat strakke lichaam blijft dan wat achterwege – of laat minstens langer op zich wachten. Wil je sporten om af te vallen? Kom zwoegen en zweten in de fitness of tijdens een van de groepslessen, van spinning tot small group training, bij De Schreef!

Vorige Bericht Volgende Bericht

You Might Also Like