de schreef yoga aalst
Nieuws

Deze soorten yoga kan je volgen bij De Schreef!

Of je nu je lichaam en geest wil ontspannen, een work-out voor je hele lichaam wil of op zoek bent naar harmonie en balans, er is sowieso een yogales die bij jou past. Bij De Schreef kan je terecht voor verschillende soorten yoga: ashtanga yoga, anusara yoga en yin/yang yoga! Misschien zeggen die soorten yoga je niet zo veel? We leggen het graag even uit.

Ashtanga yoga

Als je op zoek bent naar een krachtigere, fysiek uitdagendere vorm van yoga, dan moet je ashtanga yoga een kans geven. Je volgt hierbij een vaste reeks van poses, die je telkens vijf ademhalingen volhoudt. Het tempo hou je erin door tussen de verschillende houdingen een halve zonnegroet te doen. Bij ashtanga yoga werk je aan je kracht, balans en uithoudingsvermogen. Hoe vaker je zo’n lessen volgt, hoe sterker je lichaam wordt en hoe meer je je kan gaan focussen op je ademhaling. En rustiger ademen, dat heeft niet alleen een positieve invloed op je yogabeoefening, maar ook daarbuiten!

Anusara yoga

Bij deze vorm van yoga word je aangemoedigd om gracieus te bewegen en daarbij vooral naar je lichaam en je gevoel te luisteren. Anusara betekent in het Sanskriet dan ook ‘gracieuze vloeiende beweging’. Deze vorm van yoga is trouwens ook gebaseerd op de overtuiging dat iedereen intrinsiek goed is. Fijne gedachte, toch? In deze lessen draait het allemaal om de 3 A’s: ‘attitude’, ‘alignment’ en ‘action’, ofwel gedrag, uitlijning en actie.

soorten yoga

Yin/yang yoga

Op zoek naar een dynamische, vloeiende yogales? Bij yin/yoga lessen worden, logisch, yin én yang principes gecombineerd. Daadkracht en rust zijn allebei belangrijk in het leven, en die principes komen ook terug in deze yogales. Eerst wordt er gefocust op wat krachtigere houdingen, met de nadruk op kracht, balans en flexibiliteit. Daarna volgen de iets tragere houdingen, waarbij er gewerkt wordt op ons bindweefsel en gewrichten. Op die manier wordt het lichaam ondersteund om zichzelf te helen van binnenuit.

Alle soorten yoga bij De Schreef zijn geschikt voor beginners én gevorderden. De houdingen worden immers telkens in verschillende variaties aangereikt. Bekijk ons weekschema voor yoga en kom onze verschillende soorten yoga ontdekken!

Vorige Bericht Volgende Bericht

You Might Also Like