Tips

Wat is spinning?

Spinning, wat is dat nu precies? Bij spinning (‘snel ronddraaien’) train je zittend of staand op een spinningfiets, een soort hometrainer. Onder begeleiding van een professionele instructeur fiets je meestal een uurtje, inclusief opwarming en cooldown en samen met andere sportievelingen. Het is een fysiek pittige work-out, die voor iedereen toegankelijk is. Zweten zal je ongetwijfeld doen, en geen beetje!

Waarom is het zo goed voor je?

Met een spinning work-out train je je op verschillende vlakken. Je bouwt niet alleen je uithoudingsvermogen op, maar je verbrandt ook vet, ontwikkelt je kracht en spieren en versterkt je pezen en ligamenten. Je fietst bovendien volgens jouw persoonlijke schema. Tijdens een testrit wordt je maximum bepaald, zodat je kan trainen op jouw niveau.

spinning spinningfiets

Ambiance!

Een spinningles is geen echte spinningles zonder ambiance. Opzwepende muziek die je goesting doet krijgen om het beste van jezelf te geven is onmisbaar. Ook de instructeur zal de groep aanmoedigen en entertainen. Dankzij die combinatie van training en energieke groepsles ga je met een voldaan gevoel terug naar huis.

Drie tips voor je eerste spinningles

  1. Neem een handdoek mee – die zal je zeker nodig hebben!
  2. Drink voldoende water
  3. Doe vooraf een FTP-test: zo wordt het maximum wattage dat je een uur kan volhouden gemeten en kun je spinning op maat volgen

Spinning in the Box bij De Schreef

Elke weekavond en elke zondagochtend om 10 uur kan je Spinning in the Box volgen bij De Schreef. Onze box is uitgerust met de nieuwste fietsen (Tomahawk IC7) en de nieuwste technologie. Met de functie Coach by Color zie je bijvoorbeeld in een oogopslag of je goed bezig bent. Ook kun je je weerstand, snelheid, afstand etc. volgen. Handig!

Geen idee of spinning iets voor jou is? Test het één week volledig gratis uit bij De Schreef. Reserveer online je eerste spinningervaring!

Vorige Bericht Volgende Bericht

You Might Also Like